Fasteaksjonen 2022


TUSEN TAKK til alle som bidrog til årets Fasteaksjon:-)

Bildet er hentet fra Kirkens Nødhjelp.

TUSEN TAKK for alle som gav sitt bidrag til årets Fasteaksjon:-) Det kom inn mange penger i bøssene, og mange har vippsa, og totalt for alle tre sokna ble det samlet inn kr 60 284,-

Kirkens Nødhjelp markerer 75-års jubileum i 2022, med håp som overordnet tematikk. Kirkens Nødhjelps fasteaksjon er en viktig del av markeringen, og har fått tittelen «Håp i en dråpe vann».

Det er krig i Ukraina, hundretusener er på flukt og en alvorlig humanitær krise utvikler seg. Kirkens Nødhjelp med søsterorganisasjoner var raskt på plass med akutt nødhjelp som rent vann, mat, tepper og hygieneartikler til flyktningene. Les mer om hjelpen til krigsrammede ukrainere HER.

Kirkens Nødhjelp utfører arbeid på vegne av kirkene i Norge. Vi skal redde liv og kreve rettferdighet, og vi jobber både med nødhjelp i krisesituasjoner i tillegg til langsiktig arbeid. Pengene som samles inn i fastetiden går til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden. Dette gir oss mulighet til å raskt mobilisere når kriser oppstår, slik som vi nå gjør for innbyggerne i Ukraina.

Fokuslandet for årets fasteaksjon er Malawi. Tidligere i år ble landet rammet av flom, og Kirkens Nødhjelp var til stede med krisehjelp. I tillegg jobber vi også med langsiktig bistandsarbeid i landet, blant annet gjennom klimatilpasset jordbruk gjennom vanning via dryppsystemer. Dere vil blant annet møte Takondwa Phanga. Han er agronom, og lærer bort moderne jordbruksteknologi til småbønder for å bekjempe sult og fattigdom.

Vi gleder oss til å mobilisere, slik at stadig flere mennesker får tilgang til rent vann!

Takk for at du er med!

Her kan dere lese 3 artikler fra livet i Malawi:

Les mer om Takondwa Phanga HER.

 

Les mer om 5 år gamle Alefa Thomson HER.

 

Les mer om klimaaktivist Happy Mtambo HER.

(Tekst, bilder og artikler er hentet fra Kirkens Nødhjelp)

Du kan lese mer om Fasteaksjonen på Kirkens Nødhjelp sin nettside, trykk HER.

Hjelp oss å hjelpe mennesker i nød. Vipps til 2426 eller benytt konto 1594.22.87426.

Fasteaksjonen på øyene i Finnøy kommunedel går mellom 1.-5. april, og skjer på noen øyer ved dør til dør-aksjon med bøsser og på de andre øyene med bøsser på lokalbutikken. 

 

Tilbake

Del